Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Göz Sağlığına İyi Gelen Bitki ve Besinler

Göz sağlığının yüksek oranda bozulduğunun sebebi günümüz çağında bilgisayar, televizyon gibi aletlerden kaynaklanmaktadır. Özellikle cep telefonunu elinden bırakmayanlar göz sağlığına daha fazla maruz kalmaktadır.  Araştırmalar günde en az 200-250 kez cep telefonuna baktığımızı söylüyor. Bu duruma paralel olarak gözlerimiz daha fazla yoruluyor. Yapılan istatiksel araştırmalar da göz rahatsızlıklarının yıllar bazında artış olduğunu göstermektedir.

Göz sağlığı denildiğinde ilk aklımıza gelen herhalde havuçtur. Hâlbuki göz sağlığını desteklemek için doğada bundan daha fazlası mevcut.

Latince adı Euphrasia officinalis olan göz otu, kırlarda kendiliğinden yetişen bir çeşit bitkidir.
Adından da anlaşılacağı gibi göz şikâyetlerine karşı kullanılmaktadır. Gözlük otu adıyla da bilinen göz otunun ana bileşeni iridoitlerdir. Bir çeşit glikozit olan iridoitler tıbbi açıdan büyük öneme sahiptirler.
Özellikle geleneksel Hindistan ve Çin tıbbında göz iltihabı, sarı benek ve arpacıklarda kullanımına dair kayıtlar mevcut. Kanada’da ise göz sağlığı için 1 yemek kaşığı yemeklere katılarak kullanımı mevcut.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve tam tahıllılar, ginkgo biloba gibi bitkiler dolaşımın düzgün olmasını sağlayarak gözlerin daha iyi beslenmesine yardımcı olacaktır. Bol miktarda A vitamini ve beta karoten içeren havuç gibi sebzelerde göz sağlığına önemli katkıları vardır. Göz sağlığı için diğer önemli ürün ise balık yağıdır. Omega-3 yağ asitleri göz sağlığını korumada oldukça önemlidir. Bu bilgilerin dışında göz sağlığı için güneş ışınlarına karşı mutlaka gözlük kullanın ve hekiminizin dediklerine uyun.

 

Aksu Vital Kurumsal Logosu