Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Çocuklar İçin Bağışıklık Sisteminin Önemi

İnsan oğlu geçmişten günümüze hastalıklar ve enfeksiyonlarla savaşmış ve zamanla bu hastalıklara karşı doğal kalkanlar edinmişlerdir. Fakat çocuklar için hastalıklar tehlikeli olabilir bu sebeple çocukların bağışıklık sistemlerinin ne kadar güçlü olduğu önemlidir. Bu durumun haricinde çocukların kullanması gereken takviyeler de onlar için en iyi savunma olacaktır.

Çocuklar İçin Bağışıklık Sisteminin Önemi

Çocukların bağışıklık sistemi, çocuklar hayatı yeni yeni keşfetmeye başlarken onlara ve vücutlarına zarar verebilecek olan virüs, mikroplara karşı korur ve enfeksiyonlara karşı savaşır. Güçlü bir bağışıklık sistemi çocukların hayatlarını en iyi şekilde devam ettirebilmesi için oldukça önemlidir. Gelişim çağını tamamlamış insanların aksine çocuklar ıslanmamış bir pamuk gibi gelecek olan hastalıklar, virüsler, mikroplar, enfeksiyonlara karşı tamamen savunmasız ve güçsüzlerdir. 

Çocukların bağışıklık sistemi ne kadar iyi olsa da vücut bu tür olumsuzluklarla ilk defa karşılaşacağı için zayıf düşebilir ve güçsüzleşebilir. Bu sebeple çocukların hem sağlıklı bir hayat yaşamaları ve sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmaları için takviye gıdaları tüketmeleri tavsiye edilebilir. Tabii ki bu besin ve vitaminler günlük gıda tüketiminden de karşılayabilirler.

Çocukların Bağışıklık Sistemi İçin Vitaminler

  1. A Vitamini: A vitamini, göz sağlığını korurken aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Havuç, tatlı patates, ıspanak gibi portakal renkli ve yapraklı sebzelerde bulunur.
  2. D Vitamini: D vitamini, bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışması için gereklidir. Güneş ışığından alınan D vitamini, kemik sağlığını destekler ve enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Balık yağı, yumurta sarısı, süt gibi besinlerde doğal olarak bulunur.
  3. E Vitamini: E vitamini, antioksidan özelliklere sahiptir ve bağışıklık sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Badem, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlarda bulunur.
  4. C Vitamini: Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan en önemli vitaminlerden biridir. C vitamini, antioksidan özelliklere sahiptir ve vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur. Portakal, mandalina, çilek, brokoli gibi taze meyve ve sebzelerde bulunur.

Bu vitaminler  ne kadar çocuklar için faydalı olsa da takviye olarak alınacağı zaman kesinlikle uzman bir sağlık hekimine danışmaları tavsiye edilir. Her çocuk farklıdır ve özeldir bu sebeple gereksinimleri farklı olabilir.

Aksu Vital Kurumsal Logosu