Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Çocuklar İçin Önemli 5 Vitamin

Çocukların sağlığı yetişkinlere göre daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Çünkü çocuklar gelişim sürecinde oldukları için vücutlarının karşılaşacağı hastalıkları veya rahatsızlıkları atlatmalarını kolaylaştıracak olan vitamin ve minerallerdir. Fakat şunu belirtmekte fayda var ne kadar faydalı olsa da kullanımı için kesinlikle bir uzmana danışmanız önemlidir. Her insanın vücudu ve gereksinimleri farkldır.

Çocuklar İçin Önemli Vitaminler 

A Vitamini: Göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için önemlidir. Günlük alım miktarı çocuklarda yaşa göre değişir, genellikle 1-3 yaş arası çocuklar için 300-400 IU, 4-8 yaş arası çocuklar için 400-500 IU olarak önerilir.

K Vitamini

Kan pıhtılaşması için gereklidir ve kemik sağlığına da katkıda bulunabilir. 

Önerilen Kullanım: Günlük alım miktarı 1-3 yaş arası çocuklar için yaklaşık 30-35 mcg, 4-8 yaş arası çocuklar için yaklaşık 55 mcg'dir.

E Vitamini

Antioksidan özellikleriyle bilinir ve hücrelerin korunmasına yardımcı olur. 

Önerilen Kullanım: Günlük alım miktarı 1-3 yaş arası çocuklar için yaklaşık 6-7 mg, 4-8 yaş arası çocuklar için yaklaşık 7-8 mg'dir.

D Vitamini

Kemik sağlığı için önemlidir ve kalsiyum emilimine yardımcı olur. 

Önerilen Kullanım: Günlük alım miktarı bebeklerde 400 IU'dan başlar ve yaşla birlikte artar.

C Vitamini

Bağışıklık sistemi için önemlidir, ayrıca dokuların sağlıklı bir şekilde büyümesine ve iyileşmesine yardımcı olur. 

Önerilen Kullanım: Günlük alım miktarı 1-3 yaş arası çocuklar için yaklaşık 15-20 mg, 4-8 yaş arası çocuklar için yaklaşık 25 mg'dir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahsettiğimiz gibi çocukların sağlığı oldukça önemlidir bu sebeple herhangi bir takviye gıdası kullanmadan önce kesinlikle uzmana danışmanız tavsiye edilir. Paylaştığımız öneriler ve miktarlar çocuğun yaşına, cinsiyetine, sağlık durumuna göre farklılık gösterebilir bu sebeple sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Ayrıca vitamin takviyesi haricinde çocuğunuzun dengeli beslenme düzenine sahip olması sağlığı için oldukça önemlidir.

Aksu Vital Kurumsal Logosu