Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 25 78
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Ham Bal Süzme Çam Balı
Ham Bal Süzme Çam Balı

Ham Bal Süzme Çam Balının Faydaları Nelerdir?

Bal zengin bir kimyasal içeriğe sahiptir. Yapısında doğal olarak çeşitli proteinler, aminoasitler, çeşitli vitaminler: B vitaminleri, C vitamini, niasin, pantotenik asit, riboflavin, çeşitli mineraller: Kalsiyum(Ca), Bakır(Cu), Demir(Fe), Magnezyum(Mn), Fosfor(P), Çinko(Zn) bulunur. Ayrıca fenolik bileşikler, antibiyotik fonksiyonu gören inhibin ve mikro nutrientler (az bulunan besin maddeleri) bulunmaktadır. Arılar 1 kg bal için 120-150 bin hektar boyunca yük taşırlar. 50 bin kilometre uçarlar ki, bu dünyanın çevresini 1,25 defa dolaşmak demektir.

Ticari amaçlarla uygulanan pastörize ve filtreleme işlemleri balın içindeki yararlı mikroorganizmaların ve enzimlerin ölmesini ve halk arasında şekerlenme olarak tabir edilen “kristallenme” olayının ortadan kaldırılmasını ve polenlerin içinden ayrıştırılmasını sağlamak için uygulanmaktadır. Aksu Vital Ham Bal ürünlerinde bu işlemleri uygulamamaktadır. Böylece balın en doğal hali korunarak müşteriye sunulmaktadır. 

Pastörize edilmediği ve polenleri filtre edilmediği için “Ham Bal” yani işlenmemiş, doğal baldır. Polenlerin ayrılmasına sebep olacak şekilde filtrasyon yapılmaz. Bu nedenle balın doğal yapısından kaynaklanan kristallenme olabilir. 

Türk Gıda Kodeksinin (TGK) 2020/7 sayılı Bal Tebliğinde yer alan İletkenlik, prolin, früktoz, glukoz, sakkaroz, diastaz sayısı, HMF esaslarına uygun olarak kavanozlanmaktadır.

Aksu Vital Kurumsal Logosu